Bij EET-BELEEF staan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties centraal in onze organisatie. Wij zijn vastbesloten om bij te dragen aan het bereiken van deze doelstellingen tegen 2030 door middel van onze activiteiten en praktijken. Met name de volgende SDG’s zijn van belang voor ons, omdat ze gericht zijn op het bevorderen van duurzaamheid binnen de voedselindustrie:

**Geen honger** – EET-BELEEF streeft naar voedselzekerheid, verbeterde voeding en duurzame landbouwpraktijken door het leveren van voedzame maaltijden en ondersteuning van lokale voedselsystemen.

**Goede gezondheid en welzijn** – Door het aanbieden van gezonde en voedzame maaltijden draagt EET-BELEEF bij aan het bevorderen van een gezonde levensstijl en welzijn onder klanten.

**Verantwoorde consumptie en productie** – EET-BELEEF vermindert voedselverspilling, gebruikt duurzame ingrediënten en verpakkingen, en bevordert efficiënt gebruik van middelen, waardoor zij bijdragen aan dit doel.

**Klimaatactie** – Het verminderen van de ecologische voetafdruk door te kiezen voor lokale en seizoensgebonden ingrediënten, het minimaliseren van verpakkingsafval en energieverbruik draagt bij aan de strijd tegen klimaatverandering.

**Waardig werk en economische groei** – Door eerlijke lonen te betalen, kansen te bieden voor training en ontwikkeling, en lokale gemeenschappen te ondersteunen, draagt EET-BELEEF bij aan duurzame economische groei en werkgelegenheid.

Door deze SDG’s te omarmen en duurzaamheidspraktijken te integreren in onze bedrijfsvoering, kan EET-BELEEF een positieve impact hebben op zowel het milieu als de maatschappij.

Duurzaamheid